Neobux /Netes pénzkeresés!

2010. december 13., hétfő

Rossz hír...

Hali!
Sajnos Senna ledobta két termését is ma... :( Pedig szépen növögettek... de kár értük :( Nembaj végülis, van még elég neki... és a levelei is szépen növögetnek... talán túlságosan is nagyok... bár félek visszametszeni :( Mint ahogy a gyökerét megnézni sincs időm ma, és félek is nehogy valami baja essen ha kiveszem a mostani (eredeti) táljából, amiből szerény véleményem szerint egy kicsit nagyobbat érdemelne, mert a gyökere már alul a kifolyónyíláson nő ki :(
Most egyelőre megfigyelem, és csak remélni tudom, hogy nem lett komoly baja... szerencsére ma egyik levelét sem hullatta le, ami szerintem jó jel :)
Hajrá Senna! ^^

4 megjegyzés:

  1. Szia!

    Most ne bántsd a növényed gyökereit, várj vele tavaszig.
    Sok sikert!Üdv.Csaba

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Köszi szépen! Úgy lesz! Egy ideje nem jártam ide, de közben már jobban van :) Igaz, így is leesik néhány termése és levele, de szépen hoz új hajtásokat, leveleket és termést is. :)

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    A carmona egy rettentő kényes faj. Ha meg fogod tudni tartani akkor minden elismerésem. Nem akarlak elkeseríteni.
    A képen ahogy látom, még nem nőtte ki a tálját, úgyhogy nem kell átültetni sztem idén tavasszal se. De ha mégis meggondolod magad, akkor az átültetés ideje a március.
    A levelet permetezni felesleges. A fa azokon keresztül párologtat és ezzel nem biztosítasz neki nagyobb páratartalmat mint amekkorára szüksége lenne. A tál alatt levő párologtató tálca jó ötlet.

    VálaszTörlés
  4. Szia Bollesz!

    Köszi a tanácsokat. Szerinted mikor lesz látható, hogy már át kell ültetni, vagy honnan lehet azt tudni, hogy kinőtte már a tálat? Mert már most is vannak ilyen kisebb föld felett húzódó ágak/gyökerek (nemtom mi lehet pontosan).

    VálaszTörlés